3 minutter lest

Sju av de mest unike Day of the Dead-hendelsene rundt om i verden

Day of the Dead Skulls med offergaver

Dìa de los Muertos, eller de dødes dag, er en levende og meningsfull meksikansk høytid som feires årlig 1. og 2. november. I motsetning til hva navnet antyder, er denne høytiden ikke en høytidelig anledning, men en gledelig og fargerik feiring av livet og minnet om kjære som har gått bort. 

I dag feires Dìa de los Muertos over hele verden gjennom fellesskapssamlinger, parader, religiøse begivenheter og mye mer. 

La oss ta en titt på hvordan Dìa de los Muertos-arrangementer feires over hele verden!

Mexico

Dìa de los Muertos feires over hver landsby og storby over hele landet. Familier og deres lokalsamfunn kommer sammen og bringer tilbud for å hedre sine forfedre som har gått bort. Lyse dekorasjoner, malte hodeskaller, mat og stearinlys er foret over altere for å ønske forfedrene deres velkommen tilbake til den levende verden. Parader og gatearrangementer med utøvere og påkledde deltakere kan også bli med over hele landet.

Day of the Dead Street Party Celebration

Nicaragua

I motsetning til de fleste andre Day of the Dead-feiringen, er Nicaraguas tradisjoner litt dystrere. Den festlige begivenheten finner sted bare 2. november i stedet for den "mer tradisjonelle" to-progresjonen. Men temaet for å dekorere familiens graver og altere forblir det samme som kirkegårder åpner og tar imot stearinlys, blomster og små tilbud for å hedre sine kjære. Denne dagen blir mer sett på som en "vedlikeholdsdag" for å male om eller rense graver i stedet for å tilby mat og drikke og arrangere forseggjorte seremonier.

Guatemala

Day of the Dead Kite Festival

Den årlige Dragefestival finner sted i Santiago Sacatepéquez og Sumpango, Guatemala, hvor byens innbyggere lager forseggjorte fargerike drager for å feire familie og venner som har gått forbi. Dragene inkluderer bønnelapper og velsignelser på halen av dragen, slik at deres tidligere forfedre kan lese notatene mens den svever gjennom himmelen.

Irland

I Irland ber og feirer den katolske kirken sjelene som er i skjærsilden i håp om å rense dem før de når himmelen. Det antas at på All Souls Night at åndene til sine kjære ville komme inn i hjemmene deres igjen i påvente av en varm velkomst fra de levende. I noen nabolag kan man se barn banke på naboens dører og spørre etter kake, kjent som "sjelekaking", i bytte mot bønner og lykkeønskninger som blir sagt over de døde.

Spania

Det er ingen mangel på å feire våre tidligere kjære rundt om i verden, og det inkluderer Spania! I dag allehelgensdag (Día de Todos los Santos) og alle sjelers dag (Día de los Difuntos) kombineres religiøse og kulturelle tradisjoner for å hedre de som bestod. Allehelgensdag er 1. november hvor familier drar til kirkegården for å rense og dekorere familiens graver. 2. november, alle sjelers dag, feires ved å tenne lys på kirkegården for å lede sine forfedres sjeler til himmelen.

De dødes dag/Allhelgens kirkegårdsdekorasjoner

Forente Stater

Tabellen for de dødes dag

Los Angeles er hjemsted for mange meksikanere og latinamerikanere som bringer tradisjonene sine for å dele med samfunnet. Kirkegårder åpnes hvor tilbud, mat, drikke, blomster og mer er dekorert på tvers av graver. Mariachi-band, folkloriske danser og andre forestillinger nytes tradisjonelt hele dagen og natten. I større byer over hele landet er det vanlig å se parader og andre fellesskapsarrangementer som f.eks gatefester å feire.

India

Over hele kloden feirer østlige indianere sitt eget sett med tradisjoner og ritualer som hyller deres forfedre observert som Pitru Paksha eller Mahalaya Paksha. Pitru Paksha, som observeres i henhold til den hinduistiske månekalenderen, faller vanligvis i måneden Bhadrapada (vanligvis i september eller oktober). I løpet av denne tiden utfører hinduer forskjellige ritualer og seremonier for å hedre sine avdøde forfedre. Familier tilbyr ofte mat, vann og bønner til de avdøde sjelene, og søker deres velsignelser og fred.

Uansett hvordan eller hvor du feirer Dìa de los Muertos er det en vakker feiring som hedrer de som har kommet før oss. Det er en varig påminnelse om å nyte de rundt deg fortid og nåtid. 

Med OnePlan du kan planlegge fellesskapets neste Dìa de los Muertos-feiring, og skape jevne og trygge arrangementer for alle! Meld deg på gratis i dag.

Related Posts

Event Technology Awards
Beste Event Management-plattform
Beste festivalteknologi
Sports Technology Awards
Beste spillested og driftsteknologi 2022